25 Mart 2020 Çarşamba

Belirti ve bulgular

Böbrek sendromlu hemorajik ateş 

Ana madde: Böbrek sendromlu Hantavirüs hemorajik ateşi
Böbrek sendromlu (HFRS) hemorajik ateş, Hantaviridae familyasından hantavirüs türlerinin neden olduğu klinik olarak benzer bir grup hastalıktır . Kore hemorajik ateşi, salgın hemorajik ateşi ve nefropati epidemisi olarak da bilinir . HFRS'ye neden olan türler arasında Hantaan , Dobrava-Belgrad , Saaremaa , Seul ve Puumala bulunur . Avrupa, Asya ve Afrika'da bulunur.


Hantavirüs kaynaklı hemorajik ateş inkübasyon süresi , semptomlar gelişmeden önce insanlarda iki ila dört haftadır. Şiddetleri viral yüke bağlıdır .

Hantavirüs pulmoner sendromu 

Geyik fare
Ana madde: Hantavirüs pulmoner sendromu
Hantavirüs pulmoner sendromu (HPS) Kuzey, Orta ve Güney Amerika'da bulunur. [9] Sıklıkla ölümcül bir akciğer hastalığıdır. Amerika Birleşik Devletleri'nde, etken ajan geyik fareleri tarafından taşınan Sin Nombre virüsüdür . Prodromal semptomlar ateş, öksürük, kas ağrısı , baş ağrısı ve uyuşukluk gibi grip benzeri semptomları içerir . Mekanik ventilasyon ve güçlü diüretiklerle müdahaleye rağmen genellikle ölümcül olan hızla gelişen pulmoner ödem ile ani bir nefes darlığı başlangıcı ile karakterizedir . Ölüm oranı% 36'dır.

Hantavirüs pulmoner sendromu ilk olarak ABD'nin güneybatısındaki Dört Köşe bölgesinde 1993 salgını sırasında tanındı . Bruce Tempest tarafından tanımlandı. Başlangıçta "Dört Köşe hastalığı" olarak adlandırıldı, ancak "Dört Köşe" adının bölgeyi damgaladığı Yerli Amerikalıların şikayetlerinden sonra bu isim "Sin Nombre virüsü" olarak değiştirildi.  O zamandan beri ABD genelinde tanımlanmıştır. Evde ve çevresinde kemirgen kontrolü birincil önleme stratejisi olmaya devam etmektedir.


EmoticonEmoticon