27 Mart 2020 Cuma

Hanta Virüsü Mikrojeografik Genetik yapısı

Uzun kuyruklu cüce pirinç sıçanı Oligoryzomys longicaudatus (Rodentia, Cricetidae) belirgin nüfus yoğunluğu dalgalanmaları yaşar. Bu tür, Güney Arjantin'deki hantavirüs pulmoner sendromu ile ilişkili Andes ortohantavirüsünün ana rezervuarıdır ve farklı popülasyon yoğunluklarındaki dağılım paternleri veya bu dönemlerde cinsiyetler arasındaki dağılım farklılıkları hakkında bilgi, arasında viral bulaşma riskinin anlaşılmasına katkıda bulunabilir. bireyler.

O. longicaudatus'un mekansal genetik yapısını incelediknüfus yoğunluğundaki farklılaşmanın dağılma modellerini nasıl etkilediğini açıklamak için yerel ölçekte. Etkili dağılma seviyeleri, farklı yoğunluk dönemlerinde, yedi x-uydu alanı ile 510 × 180 m'lik bir alanda kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı mekansal genetik otokorelasyon (SGA) analizleri ile hesaplanmıştır. Sonbaharda (yüksek-orta ve orta yoğunluklarda), SGA öncelikle yuvaları ve yenidoğanlarının savunmasında filopatrik davranış gösteren kadınlar tarafından belirlendi.



Yaz aylarında (düşük yoğunluk), hiçbir cinsiyet SGA göstermedi, bu da bitişik ortamlar arasında yüksek işe alım oranları ile birlikte aralık davranışı nedeniyle olabilir. Yüksek ara yoğunluklarda, dişiler birbirine yakın kaldı ve ev aralıklarını daralttı. Bu yerleşik bireyler bölgeyi “çitleyecek”, nüfus yoğunluğu tekrar düşene kadar bireylerin yakın alanlardan göç etmesini önlemek. Her iki cinsiyet için de yıllık ve yıllar arası nüfus evrelerinin farklı evrelerinde farklı etkili dağılma modelleri tespit ettik.O. longicaudatus . Yaz aylarında hem cinsiyet hem de analiz edilen tüm mevsimlerde erkekler için yüksek düzeyde gen akışı bildirildiğinden, hantavirüs pulmoner sendromu gibi hastalıkların bulaşma riski yerel ölçekte yüksek olacaktır.

La densidad poblacional del ratón “ colilargo ” Oligoryzomys longicaudatus (Rodentia, Cricetidae) deneyleri marcadas fluctuaciones. Arjantin'deki başlıca rezervuarlar ve ortohantavirüs Andes, asociado con el síndrome pulmonar por hantavirüs en el sur de. El conocimiento sobre los patrones de dispersión de diffientes densidades poblacionales y entre los sexos durante esos períodos, podría bir değerlendirme katkıda bulunmuş viral entre individualuos. O. longicaudatus için Examinamos la estructura genética espacial dea escala local para determinar de qué manera las variaciones en la densidad poblacional influyen sobre los patrones de dispersión del roedor. Los niveles de dispersión efectiva se estimaron mediante análisis de autocorrelación genética espacial (AGE) useando siete loci de microsatélites, dentro de un área de 510 × 180 m. Los análisis se hicieron en distitos per diodos de densidad para la población genel ve para hembras y machos por separado. En otoño (densidad alta-intermedia e intermedia), la AGE estuvo determinada principalment için las hembras, lo que podría explicarse por su için ek bilgi.

En verano (baja densidad), ninguno de los sexos mostró YAŞ, debido a un comportamiento de espaciamiento combinado con altas tasas de reclutamiento entre ambientes adyacentes con diferentes recursos. Densidades altas-medias, las hembras permanecieron cerca una de la otra, contrayendo su área de acción. Estos individualuos cercarían el área, ayrı ayrı cercanas evitando la inmigración, ev quendo drenaj poblacional disminuya nuevamente. Detectamos patrones diferenciales de dispersión efectiva para ambos sexos en cada una de las fases de densidad poblacional (yıllık ve interaktif) deO. longicaudatus . El riesgo de transmisión del síndrome pulmonar por hantavirus sería elevado bir escala local, dado que se detectaron altos niveles de flujo génico para ambos sexos en verano ve para ve machos en todas las estaciones analizadas.


EmoticonEmoticon