25 Mart 2020 Çarşamba

Hanta Virüsü Genetik Şifre


Hanta Virüsü Genome

Bunyavirales'ın diğer üyeleri gibi, ortohantavirüsler de S (küçük), M (orta) ve L (büyük) olarak adlandırılan üç tek sarmallı, negatif duyu RNA segmentinden oluşan bir genomu olan zarflı virüslerdir. S RNA nükleokapsid (N) proteinini kodlar. M RNA, zarf glikoproteinleri Gn (eski adı G1) ve Gc (eski adı G2) elde etmek üzere birlikte çevrilerek yarılan bir poliproteini kodlar.
L RNA, viral transkriptaz / replikaz olarak işlev gören L proteinini kodlar. Virionlar içinde hantavirüslerin genomik RNA'larının, RNA bileşeni genomik segmentlerin 5 've 3' terminal sekansları arasındaki sekans tamamlayıcılığı nedeniyle dairesel hale gelen helisel nükleokapsidleri oluşturmak için N proteini ile kompleks olduğu düşünülmektedir.



Diğer Bunyavirales'de olduğu gibi, üç bölümün her birinde, 5'-terminal sekansını tamamlayıcı olan ve ailedeki diğer dört jenerasyondan farklı olan bir konsensüs 3'-terminal nükleotit sekansı (AUCAUCAUC) vardır. viral nükleokapsid (N) protein ile bağlanarak kolaylaştırılan çoğaltma ve kapsülleme rolünü oynadığı muhtemel panhandle yapısı oluşturmak için. Büyük segment 6530-6550 nükleotid (nt) uzunluğunda, ortam 3613-3707 nt uzunluğundadır ve küçük uzunluğu 1696-2083 nt'dir.

Bu ailedeki diğer cinslerin aksine yapısal olmayan proteinler bilinmemektedir. Her bir segmentin 5 've 3' 'lerinde kısa kodlamayan diziler vardır: 5' ucundaki tüm dizilerdeki kodlamayan segment 37-51 nt'dir. 3 'kodlamayan bölgeler farklıdır: L segmenti 38-43 nt; M segmenti 168-229 nt; ve S segmenti 370-730 nt. S segmentinin 3 'ucu fonksiyonel bir rol düşündüren cinsler arasında korunur.


EmoticonEmoticon