25 Mart 2020 Çarşamba

Hanta Virüsü Evrim

Çeşitli hantavirüslerin birden fazla kemirgen türünü enfekte ettiği bulunmuştur ve çapraz tür iletim vakaları (konakçı anahtarlama) kaydedilmiştir.Ayrıca, nükleotit sekans verilerine dayanan ikame oranları, hantavirüs kladlarının ve kemirgen alt ailelerinin aynı şekilde ayrılmamış olabileceğini ortaya koymaktadır. süresi.  Ayrıca, 2007 yılı itibariyle hantavirüsler birçok türböcek ve mol türünde bulunmuştur.


Birlikte evrim teorisindeki tutarsızlıklar göz önüne alındığında, 2009 yılında hantavirüslerde rezervuarlarına ilişkin olarak görülen modellerin, coğrafi yakınlık tarafından yönlendirilen tercihli konakçı geçişine ve belirli konakçı tiplerine adaptasyona bağlanması önerilmiştir. 2010'dan başka bir öneri, hantavirüs dizilerinin coğrafi kümelenmesinin bir mesafe-uzaklığı mekanizması tarafından kaynaklanmış olabileceğidir.Rodentia ve Soricomorpha emirlerinde bulunan hantavirüslerin karşılaştırılması üzerine, 2011 yılında hantavirüs evrim tarihinin hem konakçı anahtarlama hem de codivergion'un bir karışımı olduğu ve kemirgenlerden ziyade ataların sivri veya mollerinin erken orijinal olabileceği önerildi. eski hantavirüslerin konakları.

2014 yılındaki bir Bayes analizi, bu virüsler için ~ 2000 yıl önce ortak bir köken ortaya koydu. Belirli kemirgen aileleriyle olan ilişkinin daha yakın olduğu görülmektedir. Arvicolinae ve Murinae alt aileleri tarafından taşınan virüsler, 500–700 yıl önce Asya'da ortaya çıktı. Bunlar daha sonra muhtemelen ev sahipleri tarafından taşınan Afrika, Avrupa, Kuzey Amerika ve Sibirya'ya yayıldı. Neotominae alt familyasına bulaşan türler 500-600 yıl önce Orta Amerika'da evrim geçirmiş ve daha sonra Kuzey Amerika'ya yayılmıştır. Sigmodontinae'ye bulaşan türler 400 yıl önce Brezilya'da evrimleşti. Ataları Kuzey Güney Amerika'dan Neotominae ile ilişkili bir virüs olabilir


EmoticonEmoticon