25 Mart 2020 Çarşamba

Hanta Virüsü Prevention



CDC'ye göre, hantavirüsün kasılmasına karşı en iyi önleme, evde, işyerinde veya kamp alanında kemirgenlerle teması ortadan kaldırmak veya en aza indirmektir.Virüs, kemirgen tükürük, atılımlar ve ısırıklar tarafından, bölgelerdeki sıçanların ve farelerin kontrolü ile bulaşabilir. insanlar tarafından sıkça görülen hastalıkların önlenmesi için anahtardır.

Genel önleme, kemirgen yuvalarının atılması, farelerin veya sıçanların girebileceği evlerde çatlak ve deliklerin kapatılması, tuzakların oluşturulması veya zehirlerin yerleştirilmesi veya evde kediler gibi doğal yırtıcıların kullanılmasıyla gerçekleştirilebilir.

Hantavirüslerin çevrede bulaşıcı kalma süresi, kemirgenlerin diyet, sıcaklık, nem ve iç veya dış mekan gibi faktörlere bağlı olarak değişir. Virüslerin normal oda sıcaklığında iki ila üç gün aktif kaldığı, doğrudan güneş ışığındaki ultraviyole ışınlarının birkaç saat içinde öldürüldüğü gösterilmiştir. Bununla birlikte, kemirgen dışkısı veya belirsiz yaştaki idrar her zaman bulaşıcı olarak ele alınmalıdır.


EmoticonEmoticon